Pressmeddelande

Utfall av det uppmärksammade fallet i Pazarić, Bosnien.

Stiftelsen Våra Barn är stolta över den avgörande roll vi har spelat i att driva fram rättvisa och skydd för psykiskt funktionshindrade barn och ungdomar. Genom vårt modiga och uthålliga arbete har vi lyckats uppmärksamma och avslöja de skrämmande missförhållandena på Institutionen för vård av psykiskt funktionshindrade barn och ungdomar i Pazarić.

Vårt reportage i TV4 satte ljuset på den oacceptabla behandlingen av de intagna, särskilt barnen, genom att visa bilder och berätta om hur de var bundna vid möbler och element, och tvingades tillbringa långa timmar i oacceptabla positioner. Dessa chockerande detaljer, som framfördes av Sabina Ćudić som dåvarande ledamot i Representanthuset för Federationen Bosnien och Hercegovina, skakade om samhället och krävde åtgärder.

Genom vår beslutsamhet och genomslagskraft nådde dessa uppgifter även rättssystemet i Bosnien och åtal väcktes mot de ansvariga direktörerna. Tingsrätten i Sarajevo har nu utfärdat domar på fyra års fängelse vardera för Jasmin Ćerimagić, Senada Muharemović och Redžep Salić på grund av deras grova försummelse och överträdelser av de intagnas rättigheter under deras tid som direktörer.

Denna dom markerar en seger för Våra Barn och vår strävan efter rättvisa och förändring. Genom att uppmärksamma missförhållandena och driva på för ansvarsskyldighet har vi framgångsrikt bidragit till att förändra situationen för de mest sårbara medlemmarna i samhället. Våra Barn har blivit en stark röst för psykiskt funktionshindrade barn och ungdomar, och vår kamp för bättre vård och skydd har banat väg för förändring. Våra insatser visar att genom att stå upp för de utsatta och kräva rättvisa kan vi skapa en tryggare och mer värdig tillvaro för alla.

Ni kan stödja Våra Barns kamp för bättre tillvaro för barn med särskilda behov genom att bli månadsgivare. Genom att ge en regelbunden ekonomisk donation hjälper ni till att säkerställa att Våra Barn kan fortsätta sitt viktiga arbete för rättvisa och omsorg.

Kontakta Våra Barn för att få mer information om hur ni kan bli månadsgivare och vara med och göra en verklig skillnad i dessa barns liv.

Tillsammans kan vi skapa en bättre framtid för dem!


      

      

            
      
      
Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Genom att surfa på vår webbplats godkänner du användning av cookies.