”Ökat psykosocialt stöd till föräldralösa ungdomar”

En av Våra Barns största verksamhetsområde är Självständighet. Vår vision är att hjälpa föräldralösa och ungdomar med funktionsvariationer att bli självständiga och självförsörjande. Detta gör vi på olika sätt och inte sällan genom olika projekt.

Från mars 2023 är Våra Barn tillsammans med UG Nasa djeca -Our Kids i Bih” en del av projektet ”Ökat psykosocialt stöd till föräldralösa ungdomar”. Huvudmålet med projektet är att stödja föräldralösa barn och ungdomar genom att främja och skydda deras rättigheter. Sedan projektet startade har våra ungdomar deltagit i flera olika aktiviteter. En av aktiviteterna var olika besök hos lokala företag. De besökte bl a det lokala företaget som producerar vin – Hepok Mostar. Där fick våra ungdomar se och bekanta sig med företagets produktionsmetoder, teknik, drift av vinproduktions maskiner, hur vinet lagras, packas och säljs.
Dessutom har våra ungdomar haft några workshops, även dessa som en del av projektet ”Ökat psykosocialt stöd till föräldralösa ungdomar”. En av
workshopen ”Hur ska du få bättre självkänsla i processen mot din första anställning”, handlade om vikten av att stärka den socioemotionella kompetensen hos föräldralösa ungdomar. Mycket handlade om hur ungdomarna kan bli mer medvetna om samt även beskriva sina kompetenser, vad begreppet självrespekt innebär mm.
Vi fortsätter kampen för våra ungdomar! Vill du också vara med? Stödja oss genom att Swisha ditt bidrag till 9004813 eller genom att bli månadsgivare!
Du väljer själv vilket belopp du vill ge varje månad. Alla bidrag räknas och ingen summa är för liten.

Bli barnsupporter

Tack för att du gör skillnad 🧡

      

      

            
      
      
Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Genom att surfa på vår webbplats godkänner du användning av cookies.