Månadsgivare

Som månadsgivare ser du till att stödja våra långsiktiga projekt. Du ser till att utsatta barn får en tryggare vardag med mediciner, vård, utbildning och ett tryggt hem. Du ser också till att vi kan planera hjälp till fler barn som lever i utsatthet.

Du väljer själv hur mycket du vill donera via knapparna. Minsta beloppet är 50 kronor. Du kan närsomhelst avsluta dina donation.

Klicka här för att kontrollera vår status på Svensk Insamlingskontroll 

 kr. 
Personlig information

Kontaktuppgifter

Terms

Donation: 250 kr. “Nasa Djeca är precis vad Bosnien behöver”

Från Vita Huset till Våra Barn Jag har praktiserat på Vita Huset och varit volontär för andra organisationer i USA, arbetat med hemlösa och cancerpatienter. Jag vill förändra världen. Jag vet inte om just det är möjligt, men jag skulle vilja förändra någons värld, en person i taget.

Berätta lite om dig själv!

– Jag kommer från norra Virginia i USA som är ungefär 20 minuter från huvudstaden Washington DC. På fritiden gillar jag att dansa, äta mat, titta på film och att vara utomhus. Jag har praktiserat på Vita Huset och har även varit volontär för en del organisationer i min hemstad där jag jobbat med bland annat hemlösa och cancerpatienter. Min dröm är att hjälpa andra och förändra, när jag var mindre brukade jag säga att jag vill förändra världen. Jag vet inte om just det är möjligt, men jag skulle vilja förändra någons värld, en person i taget.

Hur kommer det sig att du hamnade i Bosnien?

– Jag åkte till Bosnien i slutet av juni 2016 i samband med utbildningsprogrammet Mostar Summer Youth Programme (MSUP) som arrangeras varje år. Jag var volontär lärare inom mänskliga rättigheter, katastrofrespons och beredskap och det var också här som jag kom i kontakt med Nasa Djeca.

Varför är du volontär hos Nasa Djeca?

– Jag kände direkt samhörighet med både personalen och med barnen och ungdomarna. Jag bestämde mig för att stanna dels eftersom det kändes viktigt och dels för att jag kunde se att jag bidrog till en förändring. Varje erfarenhet som jag fått genom Nasa Djeca är värdefullt och jag är så tacksam för det.

Hur ser din dag ut när du finns på plats?

– Jag inleder oftast dagen med att hjälpa till på kontoret med översättning av olika dokument till engelska. På eftermiddagarna hjälper jag barnen med läxorrna, det kan vara allt från engelska till matematik. Jag är också med när det är pysselworkshops teamaktiviteter utomhus och filmkvällar, vilket jag gillar eftersom filmerna är på engelska med undertext på bosniska. Ibland står jag som modell för organisationens secon hand-butik som har jättefina och prisvärda kläder. Min förhoppning är att människor som ser kläderna ska se hur fina saker som de kan hitta och handla där, samtidigt som de stödjer alla våra projekt.

Vad har varit mest förvånande som volontär?

– Det är nog att se hur kärleksfulla barnen och ungdomarna är, de har så mycket kärlek att ge. Jag har sett dem välkomna besökare från hela världen och de visar verkligen intresse för och välkomnar alla med öppna armar. Det är så fint att se.

Vad önskar du för Nasa Djeca i framtiden?

– Jag hoppas att organisationen kan finnas så länge som det behövs. Jag ser de här underbara barnen som lever på barnhem och jag vill att de ska ha en chans till en bra framtid, att de ska hitta jobb eller få en högre utbildning så att de kan lyckas i livet. Ta bara tjejerna på gruppboendet, de har fått så bra självförtroende och är fulla av liv. Och de har precis som alla rätt att vara sina egna individer, att arbeta och leva hur de själva vill och förtjänar. Jag tror på det som Nasa Djeca gör för föräldralösa barn och människor med funktionsnedsättning och jag tror att det är precis vad Bosnien behöver.