Kommer ni ihåg dessa bilder?

För fyra år sedan publicerades dessa bilder som samtidigt avslöjade övergrepp mot barn vid Institutionen för vård av psykiskt funktionshindrade barn och ungdomar i Pazaric.

Barnen var bundna vid möbler och element och tvingades tillbringa långa timmar i oacceptabla positioner. Dessa chockerande detaljer, som framfördes av Sabina Cudic, dåvarande ledamot i Representanthuset för Federationen Bosnien och Hercegovina, skadade om samhället och krävde åtgärder. Stiftelsen Våra Barn har haft en oerhört viktigt roll i att driva fram rättvisa och skydd för dessa barn och ungdomar. Genom vårt modiga och uthålliga arbete har vi lyckats uppmärksamma och avslöja de skrämmande missförhållandena på den här Institutionen.
Idag, fyra år senare, visade Al Jazeera ett nytt videoklipp som visar en kvinnlig anställd på Institutionen Pazarici, som slår en funktions nedsatt brukare. Med andra ord – det händer det som inte får hända. Ingen! Aldrig!

Våra Barn kommer INTE att sluta kämpa för att skydda dessa ungdomar och bar och även vuxna brukare i Institutionen Pazaric. Med alla medel. Vi hoppas också att ni ska stödja oss iden här kampen!!

Genom att surfa på vår webbplats godkänner du användning av cookies.