Månadsgivare

Som månadsgivare ser du till att stödja våra långsiktiga projekt. Du ser till att utsatta barn får en tryggare vardag med mediciner, vård, utbildning och ett tryggt hem. Du ser också till att vi kan planera hjälp till fler barn som lever i utsatthet.

Du väljer själv hur mycket du vill donera via knapparna. Minsta beloppet är 50 kronor. Du kan närsomhelst avsluta dina donation.

Klicka här för att kontrollera vår status på Svensk Insamlingskontroll 

 kr. 
Personlig information

Kontaktuppgifter

Terms

Donation: 250 kr. “Jag fann lycka och hopp”

by Våra Barn

Sanela Okanovic besökte barnen i Bosnien efter det att hennes dotter, Våra Barns eldsjäl Lejla, gjort en oförglömlig resa dit. Här är Sanelas rörande historia om att det aldrig är för sent att finna hopp och lycka.

25 år är en lång period. 2,5 decennier är 300 månader, 25 vårar och lika så somrar, kalla vintrar och regniga höstar. Under dessa 25 år hinner man uppleva mycket, känna, övervinna, älska, förlora och finna. Och precis det, finna – det var det jag gjorde när jag bytte ut kalla och regniga Sverige mot ett varmare och soligare Bosnien & Hercegovina. Att vara månadsgivare i ”Våra Barn” gör mig lycklig för jag vet att trots att det är en smula så är varje steg i rätt riktning en framgång.

Självklart, sanningen skulle inte vara fulländad om jag inte nämnde en liten, ung, envis och intelligent människa med stort hjärta som inspirerade mig och väckte en önskan och längtan om att tillsammans med henne besöka Våra Barn nere i Pazaric och Mostar. Den unga personen är till min stora lycka min egen dotter Lejla, som förra året gjorde en resa som volontär och besökte organisationen på plats. I samband med att hon kom hem ifrån den, som hon själv säger, viktigaste resan hon någonsin gjort förstod jag att jag måste få se, uppleva och känna allt som hon gjort.

På plats mötte vi underbara och godhjärtade men även professionella personer som arbetade med dessa fantastiska barn och unga personer som befinner sig i obekväma och svåra situationer och som tyvärr har blivit bortglömda utav landet. Organisationen Våra Barn har inte glömt dem. Organisationen ger dem allt som de behöver: kärlek, uppmärksamhet, omtanke men även saker som kunskap och information som är högst viktigt att ha för att klara av vardagen. Och vardagen har sina krav, sina utmaningar, framgångar och motgångar, sina dueller, sina vinster och förluster, med andra ord; saker som är en del av livet.

Vad har jag då funnit såhär efter 25 år? Jag fann hoppet, och man säger att utan hoppet finns det ingen framtid. Jag fann skratt och leenden ifrån ett gäng unga personer som gränslöst delade med sig utav sin lycka. Jag fann varma blickar från barn där jag såg tacksamhet och tro på vuxna. Jag fann kramar och pussar från oskyldiga barn som inte har några föräldrar, barn som i mina ögon är otroligt modiga och stora men samtidigt så små. Jag fann oräkneliga frågor och otillräckliga svar, för ibland finns det inga svar på vissa frågor. Jag fann lycka och hopp, för Våra Barn är framtiden. Och jag vill vara en del av den framtiden. Jag vill vara med och se när den framtiden kommer, framgångsrika och nöjda unga människor som kan gå med starka och stadiga steg igenom livet.

Kanske är 25 år inte en så lång period trots allt, kanske var det värt att vänta 25 vårar för att uppleva en sådan här lycka.


About the Author


Våra Barn