Gruppboendet i Mostar expanderar

I takt med att hjälpbehovet ökar för våra unga människor som varken har jobb eller bostad efter att dom lämnat barnhemmet så har vårt gruppboende i Mostar expanderat. Därför har vi startat ett till gruppboende för ungdomar och flyttat till ett hus i Vrapcice strax utanför staden Mostar. Nu har vi alltså två gruppboenden.

 

Vi skapar samhörighet och bättre hälsa

I det nya hemmet har nu tio ungdomar flyttat in. Sedan inflytten har vi sett  en skillnad i barnens välmående, här har dom för första gången kunnat skapa ett eget hem och en egen familjekänsla. Våra Barn jobbar ständigt med coachning och entrepenörskap. Och här har ungdomarna på egen hand börjat odla ekologiska grönsaker. VI är otroligt stolta över det här projektet där undomarna själva nu sköter sin kolonilot. Ni kan följa deras resa på vår Instagram (varabarn.nu).

 

      

 

Så ser situationen ut för föräldralösa barn i BIH

Med finansiellt stöd av Våra Barn och Our Kids driver vår lokala organisation Nasa Djeca två gruppboende i staden Mostar. Här tar vi emot unga-vuxna som fyllt 18 år och erbjuder dem trygghet och en ny start på livet. Enligt det bosniska rättsväsendet måste unga vuxna lämna barnhemmen när de blivit myndiga. Det innebär att ingen myndighet längre ansvarar för ungdomarnas liv. Utan ett socialt nätverk och utbildning banas vägen för hemlöshet och kriminalitet. Stiftelsen uppmärksammade det växande problemet och kämpar idag för att förhindra detta. Vi ser till att fånga upp dessa ungdomar och placera dem i vårt gruppboende, som ger dem stöd till en trygg utveckling. Genom olika projekt får ungdomar flera chanser till att arbetsträna på praktikplatser parallellt med att de går klart skolan och påbörja en ny livsresa. Syftet är att de ska bli självständiga individer med arbetslivserfarenhet, vilket ökar chanserna att hitta jobb och egna boenden inför framtiden.

 

 

Våra projekt är hotade- Vi behöver er hjälp!

Men fortfarande ligger vi långt efter i årets insamling och behöver er nu mer än någonsin! Du kan hjälpa Våra Barn genom donationer, månadsgivare, skänk en gåva, eller sprid ordet om barnens situation i BIH! Vill du bli en del av oss, har du idéer som kan hjälpa oss, eller känner du något företag som skulle vilja sponsra oss? Hör gärna av er, så att vi tillsammans kan fortsätta att gör skillnad PÅ RIKTIGT!

 

 

Genom att surfa på vår webbplats godkänner du användning av cookies.